Oldalak

2011. augusztus 6., szombat

Idézetek a táncról

"A tánc közben az vagy aki akarsz! A tánc a tested.... A tánc a lelked könnye és öröme.... A tánc az ébredésed.... A tánc út önmagadhoz.... A tánc minden amit kerestél.... A tánc álmod és sóhajod.... A tánc vágyaid követe.... A tánc lánc közted és köztünk.... A tánc titok és megoldás.... A tánc:Te vagy!!!"

"A tánc csakis érzésekről szól, nem pedig arról, hogy lépsz egyet, miután elszámolsz négyig. Ha mindig mindent csak számolnék, könyvelő lennék, nem pedig táncos."

"Táncoljunk ,Uraim!
A zene majdcsak megjön valahonnan..."
(Paul Geraldy
)

"Amikor jönnek a fények, amik fénylenek rajtad fentről. Te előadóművész vagy. Elfelejtesz mindent, amit megtanultál, a technika eljárása, a félelem, a fájdalom, ráadásul elfelejted, hogy te ki vagy, a zenével eggyé válsz, és valóban egy vagy a tánccal."

"Olyan bűnös ereje van a táncnak , hogy ha bánatod van, derűsebben távozol, mintha valami feledést adó varázsitalt ittál volna."

"A tánc a pulzusod, a szívverésed, a légzésed. Ez az életed ritmusa. Ez a kifejezés az időben és mozgásban, boldogságban, örömben, szomorúságban és irigységben."

"Mi a tánc? Valami, ami szavakkal nehezen megfogalmazható.Valami, ami érzelmes és érzéki. Közöl, noha nem beszél. Kérdez, miközben szavai nincsenek. Néha megráz, felkavar. Néha gyönyörködtet csupán. Anyaga az emberi test, de eredője mindig az emberi lélek, és mindig az emberi lélek felé tart. Az ember táncol örömében, bánatában, a párjának vagy a párjával, közönség vagy egy szűkebb közösség előtt. Az együtt táncoló emberek igazi közösséget alkotnak. Minden ember életében jelen van a tánc, mindenki táncol valahogy."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése