Oldalak

2011. július 26., kedd

Süti - megreformálva

A kolléganőm segítségével leltem rá egy eszméletlen finom és egyszerű mandulás sütire (jééé, háát nekem ez a könyv meg van....tééényleg, ez ebben van benneee.... :)) - lehet, ki kellett volna többször nyitnom :D) kicsit megreformáltam és kész is az egészséges(ebb) süti. Bár a mandula Update 3-as kódnak van feltűntetve. De mondjuk egy 10 órai kávéhoz 1 db szuper.

Mandulás puszedli

Hozzávalók:
15 dkg (+ 15 szem hámozott mandulabél - opcionális)
2 tojásfehérje
1 teáskanál liszt + 1 teáskanál Update 1 MasterMix szénhidrátcsökkentő por (az eredeti recept szerint 1 evőkanál liszt)
5 dkg Negyed kanál édesítőszer (az eredeti recept szerint 15 dkg cukor)
1 citrom héja
1/2 teáskanál mandulaaroma

A sütőt előmelegítem 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat), sütőpapírt teszek egy nagy tepsibe. A 15 deka mandulát finomra darálom, a tojásfehérjékből habot készítek. Egy másik tálban összekeverem a ledarált mandulát, a lisztet, az édesítőt (cukrot) és a belereszelem a citrom héját. Majd hozzákeverem a tojáshabot, végül a mandulaaromát. Evőkanállal kb. 3 cm-es darabokat szaggatok ki és a sütőpapírra teszem kb. 1 centis távolságokra, a közepébe lehet egy-egy mandulaszemet tenni (én nem tettem). 15-16 db jön ki belőle. 17-20 percig sütöm, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha kihűlt lehet enni. Nagyon fincsi.
1 db kalóriatartalma reform verzióban 93 kcal (eredeti verzióban nem tudom, úgy biztos jóval több ;)).

Kristófomnak is nagyon ízlett. Túlságosan is. Aznap éjjel 2,5 órán keresztül görcsölt a hasa. :( Kicsit sokat evett belőle. :D




2 megjegyzés:

  1. Képet nem tudsz készíteni róla esetleg? Az kicsit motiválóbb lenne. :-) Máig nem vagyok egy sütő-főző fenomén, tudjuk, hogy szeretem a kaját rendelni :-), de szerzek mandulát és kipróbálom, nem hangzik rosszul. :-) Alternatív édesítő szerként tudom ajánlani a nyírfacukort. Érdemes olvasgatni róla: www.nyirfacukor.hu. Egy hátránya van, baromi dárga. :-(

    VálaszTörlés
  2. A kép készül :) Én sem vagyok egy konyhatündér, de ez holt egyszerű. :)) Köszi, a nyírfacukrot ismerem, és szeretem is nagyon. Csak most az pont elfogyott.

    VálaszTörlés